creatief dagboek

Al jaren schrijf, teken en schilder ik in mijn creatief dagboek. Toen ik 15 was schreef ik al in mijn eerste kleine dagboekje mijn zielenroerselen op. Jaren later ging dit alledaagse schrijven over verloren liefdes en hartenpijn over in het creatief verbeelden van mijn innerlijke belevingen in een kunstzinnig dagboek.

Het me op deze manier uitdrukken ervaar ik als heel prettig. Ik kan er echt helemaal mijn ei in kwijt. Het mooie ervan vind ik dat het nergens aan hoeft te beantwoorden. Het creatief dagboek is echt een vrijplaats voor mijn ziel. Ik gebruik deze techniek in het algemeen niet zozeer om over mijn narigheid te schrijven, alhoewel dat zeker ook wel eens gebeurt, maar vooral om mezelf aan te moedigen voorbij te reiken aan het punt van vertwijfeling en ontmoediging waar het leven me soms in brengt. Vaak laat zich dan de wijze stem van mijn hogere zelf, mijn ziel horen.

 

Als ik aan het schilderen ben gebruik ik mijn creatief dagboek om daarin de stroom van woorden en gedichten, die vaak gepaard gaat met het schilderen, op te schrijven.  Ik vind het ook heel fijn om zomaar wat te spelen op papier met lijn, kleur en vorm. Wanneer ik met iemand zit te bellen gebeurt dat vaak helemaal vanzelf. Ik houd er van om daarna te kijken naar de symboliek en tekentaal die zo als vanzelf ontstaan is.

Mijn creatief dagboek is mijn 'trouwe vriendin' en het medicijn voor mijn binnenwereld.