over mij

JACINTA KOGELMAN

wat me typeert

zoeker naar waarheid, sensitieve pionier, veelzijdige levenskunstenaar, eigen-wijs, bevlogen intuïtief, natuurmens, vragen steller, ogen opener

 

waar ik van hou

eerlijke mensen die echt contact durven maken en hun kwetsbaarheid in de ontmoeting brengen, in beweging zijn, speling van het licht

 

wat ik niet laten kan

steentjes, takjes en veertjes oprapen in de natuur, krabbels zetten op papier, kijken met verwonderogen, uitreiken naar het tere om me heen


wat ik graag doe

Ik ga graag een beetje mijn eigen gang en heb behoefte aan tijd voor mezelf. Tijd om toe te komen aan al de inspiratie die door me heen tot vorm wil komen is daarom voor mij ook een eerste levensbehoefte.

Ik heb stille tijd nodig om te kunnen schrijven, schilderen, mediteren, wandelen, naar binnen te keren en computertijd om daarvan het nodige ook bij jou in de huiskamer te brengen. Het liefst volg ik daarbij de stroom van het moment. Door scheppend bezig te zijn voed ik ook mezelf, dat vind ik heerlijk.

 

Daarnaast ben ik ook graag met anderen. Het liefst 1 op 1, al wandelend of fietsend op pad, zittend bij een terras of tuin of door samen iets creatiefs te doen en elkaar te ontmoeten in dat wat er leeft in onze binnenwereld.

Ook met een kleine groep ben ik graag creatief verdiepend bezig. Ik houd van de chemie die er ontstaat als iedereen zich durft te openen in eigen waarheid en creativiteit en zo van elkaar kan leren.

 

Moeder Aarde en de kunsten zijn mijn grote krachtbron. Ik ben graag buiten tussen de bloemetjes, de bijtjes en de dieren in onze tuin, langs het water, in de bossen. Daar waar ik me voed aan de heilzame natuur en mijn inspiratie opdoe. Ook een atelier of kunstmarkt of museumbezoek kan mij heel erg bekoren.

 

Ik ben een sensitief, invoelend, zorgzaam en praktisch ingesteld mens en heb een brede belangstelling in allerlei geestelijke en lichamelijke zaken. Onderwerpen die ervoor zorgen dat ook ik meer ga staan voor mijn wie ik ten diepste ben.

Ik leef al meer dan 25 jaar in liefdevolle verbinding met mijn man Gerrit. Hij is een trouwe stabiele baken in mijn leven en vormt het prettige tegenwicht wat mij aanvult. Samen hebben we 2 prachtige zonen grootgebracht, die inmiddels allebei zijn uitgevlogen.

wat ik belangrijk vind

Ik houd ervan om me steeds te blijven ontwikkelen, niet alleen in theorie, ik lees graag, maar ook in de praktijk door concreet er dingen mee te doen.
De insteek lichaam, ziel en geest en hemel- en aardewerk zijn daarbij voor mij erg belangrijk.

 

Ik vind het fijn om mijn eigen bronnen van kracht en inspiratie aan te boren maar laat me ook graag inspireren door wat anderen schrijven of aanbieden. Je vindt me dan ook vaak op de bieb.

 

Door de jaren heen heb ik al vele trainingen, cursussen en workshops bij anderen gevolgd, ik heb me door vele zielsgenoten laten inspireren en ben nog steeds nieuwsgierig naar wat er nog meer te ontdekken valt.

 

Elk jaar komt er wel iets op mijn pad waar ik me dan weer verder in verdiep.

Om je een idee te geven van de afgelopen jaren: in 2016 deed ik een opleiding voor Luisterkindwerker , volgde ik een jaartraining 'werken aan je zielsplan', een weekend 'bewuste creatie'en deed mee aan een Vedic Art stilteweek.

 

In 2017 was ik vooral benieuwd naar de begrippen genezing, zelfheling en alle aspecten van het voluit vrouw-zijn. Ik vroeg me af hoe ik de kracht en de schoonheid van mijn hooggevoeligheid in mijn lichaam breng zodat ik het nog meer als instrument kan inzetten. Ook aardse praktische werkvormen hadden mijn belangstelling. Van daaruit hield ik me bezig met modeltekenen, sjamanisme, de Keltische spiritualiteit en verschillende helende body-soul technieken.

 

In 2018 verdiepte ik me in het begrip COMPASSIE, volgde ik een compassietraining,  deed mee aan een verdiepingsdag De vragen naar vrijheid, verdiepte ik me in mixed media technieken en deed een cursus LUISTEREN NAAR JE PEN.

 

In 2019 verdiepte ik me in nieuwetijds-leiderschap, verbond ik me opnieuw met de kracht van Moeder Aarde, via creativiteit, wandelen en de natuur, en versterkte ik de verbinding met mijn innerlijke gevoelige natuur.
Ik deed mee aan een weekend familieopstellingen rondom Alleengeboren Tweeling, waardoor diepe trauma's geheeld werden. Ik volgde een EFT cursus en bevrijdde me op die manier van overtollige emotionele ballast. 

Nu verdiep ik me in 'de cursus in wonderen' en volg onder andere een jaartraining ONTWAKEN IN LIEFDE bij Debby Kamp.