de Maangodin

LUISTEREN NAAR DE BOODSCHAP VAN EEN SCHILDERIJ

Dat je met mijn spiegel van de ziel kaarten hele mooie dingen kunt doen, bleek gisteren maar weer eens. Ik wil dit graag even met je delen.


De afgelopen maand deed ik mee aan een prachtig digitaal internationaal schilder- & beweeg programma "Moon Magic" van een hele lieve en creatief inspirerende Israëlische vrouw Michal Shimoni.

Gisteren maakte ik mijn werkstuk af door er wat laatste handelingen aan te doen. Er wilden nog wat veertjes opgeplakt worden, wat foto's gemaakt en ik was benieuwd of ze ook een boodschap voor me in petto zou hebben.

Gelukkig was het redelijk helder weer en lukte het goed om er wat foto's van te maken. Toen dat klaar was zette ik mijn moongoddes op de ezel, trok wat kaarten uit mijn eigen set natuurlijk en ging in afstemming zitten om naar haar boodschap te luisteren en deze in te spreken.

 

Het mooie was dat de kaarten me de weg wezen en ze eigenlijk ook precies overeen kwamen met wat ik in het beeld zag en voelde, zowel qua kleur als ook het onderwerp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De boodschap van de maangodin:

Ik ben de godin van de nacht.
Ik waak over alles wat onzichtbaar aanwezig is in het veld.
Ik cirkel en besta in cirkels.
Ik maak rond en heel wat is gebroken.
Ik richt het licht op wat is verduisterd.
Ik voed de ziel, jouw ziel, van binnenuit.

Ik waak over het vrouwelijke in de mens.
Ik koester de bron in mijn eigen hart, de bron van liefde en overvloed.
Ik bied jou een thuis in je eigen bron, jouw bedding hier op aarde.
Ik ben verbonden met het hemelrijk en versta de kunst om op aarde mijn licht te verspreiden, waarde toe te voegen aan aardse materie.

Ik waak over jou en alle vrouwen die zich tot mij wenden bied ik het licht van introspectie, van voelend aanwezig zijn in je vrouwelijke kracht. Thuis te zijn in je lichaam, hier op aarde, zonder daarbij het licht van je ziel te verliezen, maar haar juist te bewonen in je lichaam, in jouw mens zijn op aarde. Ik leer je je heel en compleet te voelen in jezelf, met je eigen bestaan. Met mij ervaar je dat schaduw en licht een zijn.

Ik herinner jou aan je eigen oorsprong, aan jouw vermogen tot het doorgeven van nieuw leven. Weet dat nooit iets verloren gaat, wel voorbij. Als vrouw ken je de ervaring van voorbij gaan, van komen en gaan. Met mijn kracht geef je je soepel over aan dit natuurlijke gegeven, beweeg je mee in het getijde van eb en vloed, van opkomen en verzinken. Het is de cirkelgang van leven waar je deel aan neemt. Jij als vrouw verbindt je in de diepte met dit gegeven.

Als mens ervaar je pijn en leed, ook daar heb ik weet van.
Ik loop er niet voor weg, maar vraag je juist te voelen bij wat is, bij wat voorbij is en nooit meer in die vorm terug komt.

Ik vraag je transparant te zijn, licht te zijn, veerkrachtig te zijn, soepel mee te bewegen met de stroom van leven.

Kom maar lief mens, kom maar, sluit je aan.
Sluit je aan bij je eigen hart en bij alle harten die weet hebben van de diepgang van mens zijn, van de eenheid van leven, voorbij tijd en ruimte. Ontvang het goede, het is er ook voor jou. Ga door die poort naar die nieuwe wereld, die ook voor jou open ligt om te beleven en te belichamen. Stap erin, geloof erin, wordt weer een en heel.
 
Ik ben de godin van de nacht. Noem me bij mijn naam.
Ik luister en ontvang je naam….Maanmagie….Moonmagic.
 
Jacinta Kogelman – 30 november 2018

 

Commentaren: 4
 • #4

  @Mirjam (vrijdag, 07 december 2018 16:57)

  Mooi dat je aan me teruggeeft dat de tekst je diep raakt en zelfs invloed heeft op de pijn in je arm.

 • #3

  @Ineke (vrijdag, 07 december 2018 16:55)

  Dank je wel voor je lieve woorden

 • #2

  Ineke (zondag, 02 december 2018 14:43)

  Wat een prachtige, diepzinnige tekst! Iets om stil van te worden en te koesteren.
  En ook een prachtig kunstwerk wat je erbij gemaakt hebt!

 • #1

  Mirjam (zondag, 02 december 2018 07:24)

  Jeetje wat mooi! Om vaker te lezen. Wat n bijzondere Gave Jacinta dat je zulke mooi dingen doorkrijgt. De heftige pijn in mijn arm waardoor ik vannacht niet kon slapen lijkt nu iets minder....?!